tiistai 15. lokakuuta 2019

Omavaraisen lihakeittoOtsasi hiessä pitää sinun lihasi leikkelemän
Olemme lihan ja maidon suhteen omavaraisia, siis jos lihana haluamme syödä pelkkää nautaa. Ja omavaraisen lihakeitto-ohje voisi alkaa näin: otetaan yksi lehmä, otetaan siltä henki pois, tiputetaan suolet, nyljetään, riiputetaan viikko, paloitellaan ja jauhetaan pari päivää tai yksikin päivä riittää jos asian osaavaa poppoota on tarpeeksi. Sitten ihmetellään mihin pakastimeen mahtuu kerralla 200-300 kg lihaa, viedään osa mummon pakastimeen, jaetaan kavereille, luut jaetaan kolmen kylän koirille.
Ja sitten kun taas jaksaa katsella lihaa, niin otetaan epämääräinen köntsäle pakastimesta ja aletaan keittää, eikun siis, tämänhän piti olla luisia lihoja mutta onkin ihraista kylkeä, vietetään tunteroinen keittiössä silkkimässä liikoja taleja: yksi kasa kissoille ja koiralle, valtaisa kasa talia (muuten vois tinteille ja närhille, mutkun hitsi, etteivät vaan tuo salmonellaa) ja sitten kuitenkin sentään puoli kattilallista hyviä lihapaloja. Huoh. Lisää vesi ja mausteet ja ala keitellä.
Huom. Älä kokeile tätä kiireisenä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Rannat hiljenevät

Vesi vielä hetken vapaana, mutta hyisenä. Mökkiläiset ovat rannoilta kaikonneet. Ympärivuotiset asukkaat ovat taas omassa rauhassaan, o...