lauantai 28. maaliskuuta 2020

Voihan loma!

Entisessä maailmassa olisimme juuri palmun alla Teneriffalla, mutta nyt tässä nykyisessä maailmanjärjestyksessä vietämme kullanarvoisia lomapäiviä kotikonnuilla.

Tässähän lomaillaan, navetta- ja mökkiseurakoira emännän kanssa iltatarkilla, ja heti kielareita vaihtamassa vasikoitten kanssa.

Elukkatilallisina meillä on 26 vrk lomaa vuodessa per lärvi. Loma on tässä yhteydessä hieman harhaanjohtava sana, kas kun nuo 26 päivää sisältävät myös kaikki vuoden vapaapäivät. Kyllä, luit oikein, minulla on 26 päivää vapaata vuodessa. Tai no, harhaanjohtava tuo sana vapaa - jos ollaan kotona, niin kuin nyt, niin silloin ei kukaan muu käy navetalla iltatarkastuksilla, joten silloin käydään itse. Eli saamme vain vapaata lypsyistä, muuten nämä hommat pyörii tässä niin kuin aina. Okei, olemme onnistuneet yleensä järjestämään ukon kanssa niin, että olemme eri aikoina lomilla ja olemme onnistuneet järjestämään jonkun olemaan lomittajan kanssa lypsyillä, joten mahdollisesti jopa ruhtinaalliset 26+26=52 vrk vapaata vuodessa! (Mutta hyvin rajoitetusti kevät-kesä- ja syksyn poikima-aikaan, lomat yleensä muulloin. suom.huom.) Sitten jos sattuu olemaan ihan uusi lomittaja, joka ei ole ollut meillä ennen, niin eka lomapäivä menee perehdyttäessä.

Eli tämä kaikki muistaen, ja vähän kaikkea lisäksi (esim. ruuan valmistus joka ikinen päivä, kun ei ole työpaikkaruokailua), niin ihan jonkin verran olisi kaivannut poistumista tontilta. Ja nyt kun vielä hiukset pystyssä odotamme pahinta epidemia-aaltoa vuoden kiireisimmälle ajalle (ei olisi vara sairastaa edes lievästi saatikka sitten tuollaista...) niin täällähän ähötämme kotinurkissa ketään tapaamatta. Eikä ukko lomaile kotona, aina on jotain koneenkorjausta ja puunajoa.

Ei taija ihan hetkeen lumet vielä sulaa... ja tämä siis vähäluminen talvi...

Onneksi on MÖKKI! Eikun niin joo... sisätilat melko purettuina, ei sovellu lomailuun. Harmi kun ei rojekti ole yhtään nopeammin edennyt, nyt olisi mökkilomalle ollut tarvetta. Kävimme sentään yksi päivä mökillä koittamassa pilkkimistä (ei tullu mittään), laitoin saunan kiukaaseen tulet ja siinä paisteltiin makkkarat ja lämmenneessä saunan pukutilassa syötiin makkarat ja keksit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Kesän saavutuksia

 Kylläpä onkin aikaa hurahtanut, mutta onneksi on raksa myös edennyt samassa suhteessa! Keväällä rakenneltiin kattoa, siitä jatkettiin taas ...