maanantai 4. toukokuuta 2020

Vappu meni, ikkunat tuli

Vappua juhlimme, kuinka ollakaan, siinä sivussa, työn merkeissä.
Munkkeroiset paistelin ja isäntä teki simat, mutta pääasia tässä vapussa oli kyllä mökin ikkunoiden ja ovien saapuminen!

Laitoin toriin ostoilmoituksen isoista, kiinteistä ikkunoista sekä pariovesta ym, ja het kohta sain vastauksen - 500 kilometrin päästä... Vastaajan paketissa oli kokonaisen vapaa-ajan huvilan kaikki ikkunat ja ovet, ja olivat meille juurikin passelit, joten ruvettiin kauppoja hieromaan välimatkasta huolimatta. Siinä kun puolin ja toisin pähkäiltiin kuljetuskuvioita, niin myyjä tarjoutui paremmalla kuljetuskalustollaan tuomaan koko lastin meille saakka! Uppeeta mahtavoo, niin hän sitten vappupäivänä kurvasi pihaan pakettiauton ja peräkärrin täydeltä ikkunalastissa, ja mahtuipa mukaan vielä hissiluukullinen, melko massiivinen takkasydänkin.

Onneksi on tuota kalustoa, niin kuorman isoimpienkin ikkunoiden purku sujui, pienempiä nää ukot kantelivat sitten käsin. Nyt on ikkunoita katoksien alla ihan riittämiin ja ylikin jää tästä rojektista. Pitänee jatkaa rojekteja jossain toisaalla, että saa kaikki ikkunat käytettyä.

Tää painaa... kolminkertaiset lämpölasit, ison iso elementti. Mutta tulee olemaan hieno näkymä järvelle!

Eikä tässäkään vielä kaikki! Edessä makoilee takkasydän.

Sittenpä se onkin melkoinen tekeminen, että saadaan ikkunat vielä mökille asti ehjänä ja vielä paikoilleen! Isäntä jo tuossa pähkäili, että isoin järven puolelle tuleva ikkunaelementti on nostettava paikalleen puutavarakuormaajalla rungonpystytysvaiheessa ennen kuin kattoa laitetaan paikalleen - rannan puolella kun on niin jyrkkä alamäki, ettei sinne voi koneilla mennä.

Nämä käytetyt, mutta erittäin hyvät ja melko tuoreet ikkunat + ovet tulivat maksamaan rahteineen just sen verran, kuin peruuntunut koko porukan Teneriffan loma olisi kustantanut. Että näin.

Mökin suunnitelma on nyt taas suuntaa-antava, kuulema toimitaan näin: kun on mökki rakennettu nyt näillä olemassa olevilla ikkunoilla, jotka tietysti mitoiltaan hieman poikkeavat suunnitelmassa ja rakennusluvassa olevista, niin sitten valmiin mökin mukaan päivitetään kuvat ja lähetetään rakennusvalvontaan; että tämmönen tästä nyt sitten tuli. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Kesän saavutuksia

 Kylläpä onkin aikaa hurahtanut, mutta onneksi on raksa myös edennyt samassa suhteessa! Keväällä rakenneltiin kattoa, siitä jatkettiin taas ...