torstai 4. kesäkuuta 2020

Talvilomalaisia

Toukokuisena sunnuntaina tuli pariskunta hakemaan omaan mökkiinsä tämän mökin hyvin palvelleita ikkunoita. Siinä yhdessä niitä purkaessamme paljastui ikkunan ulkopuitteen välistä, hyvin kapeasta raosta, vielä unenpöpperöisiä lepakoita. Onneksi vain kaksi, joten mistään mittavasta invaasiosta ei ollut kyse. Siitä poimin ne sievästi vatiin, hanskat kädessä tietysti, ja vein hataraan vajaan, mistä ne olivat seuraavaan päivään mennessä häipyneet. 

Netistä selvittelin, että olivat varmaankin joko pohjanlepakoita tai vesisiippoja, erona kuulema on, että toisella on suipommat korvat kuin toisella - eipä tullut niitä tarkemmin tutkittua. Talvihorros keskeytyi onneksi vasta sitten, kun alkoi olla jo lämmintä ja hyönteisiä liikkeellä. Onneksi ei tullut purettua ikkunoita keskellä talvea!

Miten ihmeessä voivat olla tuon villapölyn seassa, luulisi kutittavan?

Eli nyt on mökiltä jo ikkunatkin riivitty pois yhtä lukuunottamatta. Toukokuussa ennen muita kiireitä ehdin vielä raivata hieman rantaa, kerätä kaadetuista puista jääneitä risuja mutaisten traktorin urien täytöksi. Vähän rajulta se ranta näytti, mutta hyvä siitä tulee!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Kesän saavutuksia

 Kylläpä onkin aikaa hurahtanut, mutta onneksi on raksa myös edennyt samassa suhteessa! Keväällä rakenneltiin kattoa, siitä jatkettiin taas ...