sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

DIY kestävä viirinauha ulkokäyttöön

Ipanat rankuttivat puumajasta jo viime kesänä, ja kun vinkuna jatkui vieläkin, niin isäntä pisti töpinäksi ja sellainenhan (pohjana kuormalava, seininä vanhaa seinälautaa) syntyi kotipihan koivuun. Isovanhemmat toivat juhannukseksi vielä hämähäkkikeinun, ja oma leikkikeidas oli melkein valmis.




Itse olin suunnitellut mielessäni säänkestävää viirinauhaa jo jonkin aikaa, ja tuon majan yhteyteen se sopii kuin nenä päähän.

Meillä jää aika paljon tyhjiä muovikanistereita, ja sellaisten kyljistä leikkasin saksilla viirit, nauhaksi tuli pätkä paimenpoikaa. Vasaralla ja naulalla reiät viirien yläreunaan ja siitä pienillä nippusiteillä viirit kiinni nauhan kierteisiin niin, etteivät lähde liikkumaan. Joskus on ollut sinisiäkin kanistereita, ja olisikin tullut ihan hauska viirinauha, jos olisi laittanut vuorotellen valkeita ja sinisiä, mutta eipä nyt tähän hätään ollutkaan kuin noita valkeita 10 litran melassipönttöjä.

Pitää ehkä vielä tehdä lisää, materiaalia nimittäin löytyy, ja asetella nauhat vähän hienommin.


Tulee näitä välirojekteja, millonkahan sen mökin kimppuun todenteolla?? Huomenna alkaa rehunteko, jospa sitten sen jälkeen, sitten joskus...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Kesän saavutuksia

 Kylläpä onkin aikaa hurahtanut, mutta onneksi on raksa myös edennyt samassa suhteessa! Keväällä rakenneltiin kattoa, siitä jatkettiin taas ...