lauantai 22. elokuuta 2020

Perustavanlaatuisia hommia

 Pohjien teko on työlästä - korkojen, paikkojen ja hermojen mittaamista, kaivelua ja tuon ja tämän laittamista. 

Laajennusosalle ja itse asiassa mökin sisällekin lattiaa kantamaan tarvitaan tolpat ja niiden alle valulaatat - iisibiisi, mut laita ensin suodatinkangas, sitten tyroksit, soraa, alapa tehdä valumuotit, laita ne paikoilleen oikeaan korkoon, vuokraa täry - loputtoman tuntuista ähellystä, ennen kuin mitään on valmiina. Ja jos olisikin kokonaan uudisrakennus kyseessä, niin voisi aloittaa puhtaalta läntiltä, nyt kiertele tolppia styroksien kanssa, kaiva maata kottikärrypelissä mökin sisältä jne.

Avotakkakin sai viimein kyytiä ja lähistöllä mökkeilevä muurari kävi katsomassa, millaista tuohon kannattaisi tilalle harkita. Hyvä että kävi, nyt on suunnitelmat selkeämmät senkin osalta. Ammattilaisia etsiessään kannattaa muuten kysellä tutuilta, tämäkin löytö oli tuttavan tiedossa. Tässä alkaa laatikkoleikki jo hahmottua.

Mökkipohja rupeaa näyttämään aikas isolta! Tämän reunan uloke on kylläkin terassin osuutta, mutta uusi osa tulee isoon kiveen asti.

 Ja eikun valamaan!

Hilaa paikalle traktori, aggregaatti, betonimylly, vesipumppu (toimii muuten akulla!) sementit, harjateräkset, pilariharkot... ja ne orjat, jotka myllää, kärrää... ja ipanat saunalle lukemaan akuja ja vasaroimaan omia juttujaan. Ja se koira. Tietysti.

1 kommentti:

  1. Meillä myös mökillä kunnostustyöt jatkuvat ensi vuonna. Pohjien teko taloille on varmasti työlästä, mutta hienoa, että osaat tehdä ne itse. Meillä on etsinnässä luotettava ja pitkäikäinen LPS-pumppu, että saadaan mökin jätevesijärjestelmät uusittua.

    VastaaPoista

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Kesän saavutuksia

 Kylläpä onkin aikaa hurahtanut, mutta onneksi on raksa myös edennyt samassa suhteessa! Keväällä rakenneltiin kattoa, siitä jatkettiin taas ...