perjantai 13. syyskuuta 2019

Operatsija Saunan Piippu

Mikähän kumma siinä onkin, että kun joku juttu pitäisi olla ihan läpihuutojuttu, niin eihän se kotioloissa  (tai mökkioloissa) menekään niinkuin Römssöössä.

Saunan vanha piippu oli umpiläpipuhki ruostunut, joten se piti uusia. Helppo nakki, laitetaan vaan pätkä putkea tilalle.

Piipun lähtötilanne
Rautakauppaan siis. No sielläpä olikin sitten sopivasti tarjouksessa koko piippuhässäkkä kaikkine härpäkkeineen, kun kyllähän tuo punainen eristyspätkäkin näyttää, juu, kyllä, aikansa eläneeltä. No helppohan se sekin on laitella paikalleen! (Tulipa sitten ähertäessä mieleen, että oiskohan ollu helpompi ottaa vain putken pätkä, mutta on se tuo punainen eristepömpelikin aika karsea.)

Mökille tultiin melko hyvästi auton täyttäneitten pakettien kanssa, ja sittenpä kävi ilmi, että piippu on sen muutaman millin liian pieni, ei mahu kiukaan reiän ympärille, vaan on just sen kanssa saman kokoinen. No mittaaja saa tietysti syyttää itseään, mutta miksi ihmeessä ei näissä voi olla jotain standardimitoituksia? Eipähän siinä hätiä mitiä, tehdään kaulus/muhvi saunan alta löytyneestä putkesta, mutta operatsija siirtyi jatkumaan seuraavana iltana.

Tämmöinenkin "pielavetinen" ratkaisu

Mutta hyvä siitäkin tuli!
Seuraavat "haasteet" tuli siitä, että yritettiin laittaa pyöreää neliskanttiseen reikään. No sekin vielä meni maalaisjärjellä. Ja sitten vielä, että välipohjassa ei ollut tilaa juuri nimeksikään, nykymitoituksilla tehdyt härpäkkeet ei oikein mahtuneet. Ja kas, piippu olikin liian pitkä, eristyspömpelin pitikin tulla nelisenkymmentä senttiä laipiosta alaspäin. No eikun taas aja pihaan katkaisemaan pätkä pois.


Mutta pääsinpä sitten lopultakin ihan latomaan kiviä kiukaaseen ja testaamaan kiuasta. Toimii! Ja vesi pysyy säiliössä. Ja saunakin lämpenee, vaikkakin kiukaan pesä on niin pieni, että puita saa olla alvariinsa lisäämässä.

Sauna on kyllä mokoma pölyisen hajuinen, joka korostuu, kun sitä lämmittää, mutta jospa ne pölyt siitä kaikkoaisivat muutaman saunomisroiskuttelun tuloksena. Ai niin, paitsi että tähän saunaan on todellinen kantovesi, ei sähköpumppua, ei johto- tai edes kaivovettä... että ahkeraan saa kanniskella, että ihan roiskutteluksi voisi veden käyttöä nimittää.

Päästään saunomaan!
 Viikonloppuna "uutta" mökkiä ja saunaa tulee koeajamaan ja tyttöjen iltaa viettämään muutama ystävä nyyttäreiden merkeissä, mikäs sen mukavampaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Vappu meni, ikkunat tuli

Vappua juhlimme, kuinka ollakaan, siinä sivussa, työn merkeissä. Munkkeroiset paistelin ja isäntä teki simat, mutta pääasia tässä vapussa o...