torstai 19. syyskuuta 2019

Sauna koeajettu!No nyt on sauna koeajettu ja hyväksi havaittu! Pienihän sauna on, mutta sitä kipakammat löylyt. Rantakin sai kehuja, kun hurja joukko uskaltautui uimasille asti. Viikonloppuna kävi "tyttö"porukka saunomassa ja syömässä, kiitokset vielä!

Ohjelmassa oli saunomista, maailmanparannusta ja nyyttärisyömiset, ihan parasta hyvässä seurassa, ilman ukkoja ja jälkikasvuja; koiranpötkylä hyväksyttiin mukaan. Juuri tällaisiin illanistujaisiin mökki on mukava. Oltiin sitten yksi ilta kyllä perheenkin kanssa saunomassa ja iltapalalla mökillä, ja mukavaa oli.

Paitsi no, nyt kun on jo hyvinkin syksy, niin erinäisiä puutteita oli havaittavissa...
Mökillä on kylmä. Mökillä on pimeää. Ei voi takkaa tarpeeksi lämmittää... no joo, voi, kun tuntikausia tohottaa, niin kyllä se tila siinä takanedustalla siitä sitten lämpiää, siihen piti pirtinpöytä siirtää, että alettiin tareta. Ja polttopuita kuluu ihan hulvaton määrä. Kyllä kai se nyt, kun on ihan suora putki ulos, sinne ne lämmöt kaikki karkaa.
Sinne se lämpö häviää, harakoille.
Eli takalle täytyy tehdä jotain jos haluaa mökkeillä vähänkin viileämmällä kelillä (joita näillä leveyksillä riittää!). Harkintaan tulee nyt pikaratkaisuna takkasydän, näkyy niitä olevan torissakin myynnissä. Tai sitten jos tuon takkaosan purkaisi ja muurauttaisi uuden, vähän paremmin lämpöä pitävän, muuri on kyllä hyvän oloinen, mutta takka ei. Onko kellä kokemusta takkasydämistä? Netistä löytyy kyllä mielipidettä puolesta ja vastaan, mutta meillä tarkoitus vain saada takka paremmin luovuttamaan lämpöä huoneeseen ja saada puun kulutus järkeviin mittoihin. Kovin suurta lämmönvaraamista ei edes havitella, muuten mökkiin tukehtuu...

Valaistus tuplaantui kun vieraat toivat tupaan kaksin kappalein patterikäyttöisiä ledlyhtyjä. Kaasuvaloa yritettiin sytyttää, mutta mies sen sai vasta sitten perheiltana toimimaan. Mutta jos aurinkokennovalot saisi jonkinlaiset, sitten joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Rannat hiljenevät

Vesi vielä hetken vapaana, mutta hyisenä. Mökkiläiset ovat rannoilta kaikonneet. Ympärivuotiset asukkaat ovat taas omassa rauhassaan, o...