tiistai 10. syyskuuta 2019

Tulta!

Pääsin kerrankin itsekseni mökille puoleksi päiväksi puuhastelemaan; no koiranpötkylä oli kyllä mukana, mutta se jo hyvin huoltaa itsensä päiväunimoodiin terassille, joten ei vaivaa siihen asti kunnes aloin rankoja kantaa rannasta pois - silloin se sitten päätti tulla tomerasti auttaamaan ämmää mäessä riuhtomalla risuja epämääräisiin suuntiin.
Päätin jo mennessä, että nyt sitten laitetaan takkaan tulet, ja näin tein. Paitsi että taas piti tuhkat ensin putsailla pois. Sitten piti vielä kiivetä katolle poistamaan "piipunhattu" eli peltiä ja tiiliskiviä. Sinällään fiksua, että siellä tuollainen viritelmä oli, muuten olisi hormi saattanut vuosien käyttämättömyyden jälkeen näyttää vähän toiselta.
"Ja kun katolle nousen, oi, mitä nään!"

Hormikin vaikutti olevan kunnossa, eikä edes kauhean nokinen.

Takkatulta, viimeinkin!
Ulkona puuhastelun jälkeen olikin sitten kiva syödä retkieväitä pirtinpöydän ääressä kynttilöiden ja takkatulen luodessa tunnelmaa. Takka ei vielä paljon lämmittänyt ja hämärää oli tulista huolimatta. Terassilla olisi ollut valoisampaa ja ehkä kukaties lämpimämpääkin! (Isommat ja eristävämmät ikkunat tupaan!)

Vielä kun saadaan tulet saunallekin... Mutta se on ihan toinen tarina se.
Keskipäivän teehetki         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Rannat hiljenevät

Vesi vielä hetken vapaana, mutta hyisenä. Mökkiläiset ovat rannoilta kaikonneet. Ympärivuotiset asukkaat ovat taas omassa rauhassaan, o...