sunnuntai 25. elokuuta 2019

Kiuas kuntoon!

Saatiin kuin saatiinkin kiuas pihalle saunasta ja tyhjäksi. Kiukaan röörit oli ihan täynnä savupiipun ruostetta ja olipa viimeisiltä saunojilta jäänyt varmaan tuhkatkin tyhjentämättä, oli sen verran mömmöä alaosassakin. Ja rautanauloja.
Tässä vaiheessa näyttää vielä vähän huonolta

Mutta upeeta mahtavaa! Kiuas oli kuitenkin ehjä, joten se odottaa omalla paikallaan saunassa, että piipun pätkä saadaan hommattua. Oli kiukaassa se sen kilpikin tallella, ja osoittautui olevan vuodelta 1996, tuoreempi kuin arvelinkaan. Mutta kunto olisi voinut olla parempikin, jos olisi ollut vähän puhtoisempi.
Vielä tästä noustaan!


Niin, kai tiesit, että emäksinen tuhka syövyttää metalliosia tehokkaasti ruosteisiksi? Varsinkin sitten kun koko hoito kostuu. Kannattais niitä tuhkia putsailla ihan taajaan.

2 kommenttia:

  1. En tiennytkään tuota. Tuttuni tekee ruosteisista tavaroista jälleen kuin uuden näköisiä ja hän käyttää joskus hiekkapuhallusta tähän. Sain joskus vanhan kottikärryn häneltä, joka oli uudistettu. Nyt se onkin ollut käytössä jo muutaman vuoden.

    VastaaPoista

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Rannat hiljenevät

Vesi vielä hetken vapaana, mutta hyisenä. Mökkiläiset ovat rannoilta kaikonneet. Ympärivuotiset asukkaat ovat taas omassa rauhassaan, o...