torstai 1. elokuuta 2019

Pusikon ja puuston raivausta

Edellisten omistajien ajatus oli ollut, että on hyvä ettei mökkiä näy järvelle - säilyy yksityisyys.
Noh, asiassa on kääntöpuolena tietysti se, ettei mökiltäkään oikein näy järvelle...

Näkymää mökin terassilta, oikeanpuoleisen pylvään vierestä näkyy himpun verran saunan kattoa. Saunojien yksityisyys taattu!

Selvääkin selvempää siis, että puustolle pitää tehdä jotain. Hätäensiapuna tämä emäntä on sitten Raivan kanssa raivaillut alkuun kaikki lepät, jotka vaan olen Raivalla katki saanut. Ja sillähän lähtee! Mainio väline satunnaisraivaajalle, miksei kuulema myös ammattilaiselle tietyissä tilanteissa. Ei pörisevää, savuttavaa ja painavaa konetta ja silti kun tekniikka on hallussa, niin ranteenpaksuinenkin leppä vaan napsahtaa poikki.

Rannan lepikot lähtevät siis ihan omin voimin, mutta tuota isoa puuta on myös riittämiin.
Tässä taas mökin terassilta - vilaus nukkuma-aittaa.
Tästä suunnasta paistaa keskipäivän aurinko, tai paistaisi jos, no niin...
Mietinnässä on aurinkosähköjärjestelmän laitto mökille, mutta tuskinpa ennen kuin tästä lähtee tukkia ja kuitua. Ja se taas on mökkiolosuhteissa mielenkiintoinen haaste - pikkutontilta vähiä puita ei tule mikään firma hakkaamaan, pitäisi saada jonkin lähiseudun hakkuisiin yhdistettyä. Ja toinen juttu on sitten, että moto kun pyörähtäisi tuossa, niin kiva varvikko olisikin yhtäkkiä työläs nurmikon laitto tai muuta rinnetontille mahdotonta.

Mutta eipä hätä tämännäköinen! Onneksi on tuo mies, jonka luona minä asun, ja sillä sopivat värkit tämmöiseenkin hommaan. Suunnitelmana hakata poimien isoja puita talvella, niin toivottavasti kuntta säilyisi. Jos vaan tuo mies joskus omilta rojekteiltaan joutais vaimonkin rojektiin vierailevaksi tähdeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Rannat hiljenevät

Vesi vielä hetken vapaana, mutta hyisenä. Mökkiläiset ovat rannoilta kaikonneet. Ympärivuotiset asukkaat ovat taas omassa rauhassaan, o...