tiistai 27. elokuuta 2019

Mökin "haltuunotto/omaksuminen"

Vähän niinkuin muuttaessa uuteen asuntoon, tuntuu, että mökkeilynkin aloittamisessa on jonkinlainen sisäänajovaihe.

Vuppana on jo ottanut mökkitontin omakseen, nuori (9 vkoa) ja ennakkoluuloton kun on.
Sellainen, tiedätkö, kun paikka ei tunnu oikein vielä omalle ja sitten pikkuhiljaa valtaa nurkkia itselleen: muuttaessa sillä, että kantaa tavaransa sisään ja saa ne mieluisille paikoilleen. Tässä mökkihommassa sama juttu; nyt alkaa tontti olla hallussa, rajapyykit etsitty, pusikoita on raivailtu, roskia kerätty ja isoakin puustoa jo katseltu sillä silmällä, että mitkä puut lähtevät ja miltä täällä sitten näyttää. Maltoin jo hetken istua nykyisellä terassillakin miettimässä näkymiä - ehkä se siitä alkaa muotua uusi mielenmaisema/mielimaisema.

Uusi mielimaisema?
Mökki itse odottaa vielä syvällisempää tutustumista, yöpymistä, takkatulta ja aamuteen juontia. Ja saunakin on vieä koeajamatta. Ei vaan tekisi mieli nyt vielä kantaa tavaraa mökille, kun suunta on toistaiseksi toiseen suuntaan, tulevan remontin alta pois. Ja aiai kun sitten aikanaan pääsee sisustusta miettimään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida, kiitos ja mielellään!

Rannat hiljenevät

Vesi vielä hetken vapaana, mutta hyisenä. Mökkiläiset ovat rannoilta kaikonneet. Ympärivuotiset asukkaat ovat taas omassa rauhassaan, o...